söndag 24 januari 2010

Möte i SFWF

Ivrigt uppmanad av valda delar av klass tvås föräldraförening i Ellen Key skolan åkte jag till Örebro och den nedläggningshotade föreningen Sveriges Fristående Waldorfsskolors föräldraförenings årsstämma på Örebro Waldorfskola lördagen den 23/1 -10. Det blev en intressant upplevelse…
Vi var då redan grundligt informerade om det usla tillståndet i föreningen – skälen för nedläggning har redan redovisats i den kallelse som alla fått. However – de deltagare som fanns till hands, in allo fem stycken, utöver den sittande styrelsens två representanter, bildade en ny styrelse och ska nu sköta ruljangsen o den nödvändiga förnyelsen av föreningens verksamhet.
Ellen Keyskolan är väl representerad i den nya styrelsen genom ordföranden Inger Eriksson o webbansvarige Hans Andersson, Nästa möte är förlagt till Ellen Key skolan den 27/3. Sekreterare är Franck Kamoun från Filipshyttan i Örebro och kassör Geoffrey Burt, Katia Mosmanu är också styrelseledamot, både hon och Geoffrey är från Annaskolan utanför Hedemora och Teresia Nilsdotter Jonsson från Norrköping (tidigare ordförande) är suppleant.
Vår målsättning är att få igång en hemsida (som ersätter den gamla http://waldorf.nu/), med en blogg och ett debattforum för Waldorfföräldrar, utge ett informationsblad och samordna utbildning och information för de olika skolornas föräldraföreningar. Ett förslag att byta namn till Sveriges Waldorfföräldrar framställdes också, liksom att arbeta om stadgarna.
Hans Andersson, Webmaster

1 kommentar:

  1. När du tar namnet Sveriges Waldorfföräldrar till denna din blogg, Hans, så blir det ju svårt för oss att byta namn till det. Din blogg kommer ju att betraktas som vår officiella kanske (vilket inte förminskar din blogg, det är inte det jag menar, men det blir svårare för föreningen Sveriges Waldorfföräldrar (nuvarande SFWF).

    SvaraRadera